Tottenham Hotspur en coach Villas-Boas uit elkaar

16 december 2013, 12:11   Bijgewerkt: 16 december 2013, 12:39

De 0-5 nederlaag tegen Liverpool, afgelopen zondag, heeft André Villas-Boas zijn baan gekost. De Portugees vertrekt per direct, meldt de Londense club via de officiële kanalen. Tottenham was door de nederlaag tegen Liverpool afgezakt naar de zevende plaats in de Engelse Premier League.

Het contract van Villas-Boas bij Tottenham is met 'wederzijds goedvinden' ontbonden, meldt de club. Dat is opvallend, want de coach liet na de wedstrijd tegen Liverpool nog weten voldoende perspectief te zien om door te gaan. "Of ik moet vrezen voor mijn baan? Dat is niet aan mij. Maar ik zal niet zelf mijn ontslag indienen, ik ben geen opgever. Het enige wat ik kan doen, is keihard aan de slag gaan met de spelers. Alleen zo kunnen we weer de resultaten behalen die we willen. Met deze selectie kunnen we in de top-vier eindigen, het komt er op dit moment alleen even niet uit. Iedereen had hoge verwachtingen van dit seizoen, dat hebben we nog steeds", zei hij.

De pas 36-jarige Villas-Boas trad in de zomer van 2012 in dienst bij Tottenham Hotspur, als opvolger van Harry Redknapp. Eerder liep een dienstverband van de voormalig succescoach van FC Porto bij Chelsea uit op een deceptie. Op Stamford Bridge werd zijn driejarige contract al na negen maanden ontbonden.

Villas-Boas zag afgelopen zomer vedette Gareth Bale vertrekken bij Tottenham Hotspur, maar mocht flink investeren in nieuwe spelers. Hij haalde onder meer Christian Eriksen en Nacer Chadli binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen