Napoli klopt Inter in spektakelstuk, hattrick Tevez

15 december 2013, 20:25   Bijgewerkt: 15 december 2013, 22:48

Napoli en Internazionale zijn opnieuw betrokken geweest bij een spektakelstuk in de Serie A. Beide teams speelden vorige week met 3-3 gelijk tegen respectievelijk Udinese en Parma. Zondag stonden ze tegenover elkaar in Napels. Opnieuw vielen er zes doelpunten, maar een gelijkspel bleef dit maal uit. Napoli zegevierde met 4-2.

Napoli - Inter betekende de terugkeer van coach Walter Mazzarri in Stadio San Paolo. De succescoach verruilde Napels afgelopen zomer voor Milaan. Mazzarri zag zijn oude ploeg binnen tien minuten de score openen. Gonzalo Higuain kreeg de bal zo voor de voeten gekopt van Inter-middenvelder Yuto Nagatomo. De Argentijn bedacht zich geen moment en pegelde met links in één keer de 1-0 tegen de touwen.

In de 35ste minuut, tien minuten nadat Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne met een vlammend schot de paal had geraakt, herstelde Esteban Cambiasso het evenwicht. De Argentijn was het eindstation van een prachtige aanval, waarbij met name het overstapje van Rodrigo Palacio zeer fraai was. Dankzij twee counters kwam Napoli vlot op 3-1. Dries Mertens en Blerim Dzemaili waren de doelpuntenmakers.

Inter kwam nog voor de pauze terug in de wedstrijd, door toedoen van Nagatomo (3-2). Het lukte de bezoekers echter niet om nogmaals op gelijke hoogte te komen. Dat kwam mede doordat Ricky Alvarez in de 71ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg wegens hands. Het tweede bedrijf was minder spectaculair dan de eerste 45 minuten, maar toch viel er nog een doelpunt. Op aangeven van Insigne legde Jose Maria Callejon de eindscore vast op 4-2. Invaller Goran Pandev had er nog een schepje bovenop kunnen doen, maar de Macedoniër miste in blessuretijd een zelf verdiende penalty.

Juventus boekte eerder op de avond zijn achtste overwinning op rij in de Serie A. Daarbij werd net als in de voorgaande zeven wedstrijden het doel schoon gehouden. De regerend kampioen van Italië won thuis met 4-0 van promovendus US Sassuolo Calcio. Carlos Tevez was met een hattrick het goudhaantje bij het team dat midweeks nog zijn Waterloo vond in de Champions League.

Dat was bij rust helemaal het geval, nadat Tevez voor zijn tweede doelpunt van de avond had getekend. De spits profiteerde van een te korte terugspeelbal van Lino Marzoratti. Na de pauze nam Juventus veel gas terug, desondanks wist Tevez zijn hattrick te voltooien. In de 68ste minuut bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Juventus leed zijn laatste puntenverlies op 20 oktober tegen Fiorentina, toen een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven (4-2). Door de zegereeks staat La Vecchia Signora inmiddels stevig bovenaan in de Serie A. De equipe uit Turijn heeft zes punten voorsprong op naaste belager AS Roma, dat maandag nog wel op visite gaat bij AC Milan. Napoli staat op twee punten van Roma derde. Inter ziet de vierde plaats worden overgenomen door Fiorentina, dat eerder op de dag met 3-0 te sterk was voor Bologna.