Suarez en Liverpool zetten Spurs voor schut

15 december 2013, 19:03   Bijgewerkt: 15 december 2013, 19:13

In de Engelse Premier League heeft Liverpool zich weer naast Chelsea op de tweede plaats genesteld. De ploeg van coach Brendan Rogders, met Luis Suarez als aanvoerder, was zondag op White Hart Lane superieur tegen Tottenham Hotspur: 0-5.

Liverpool zette Tottenham Hotspur meteen vanaf de eerste minuut met de rug tegen de muur. Dat leverde in de achttiende minuut de verdiende 0-1 op. Captain Suarez tekende op aangeven van Jordan Henderson voor zijn zestiende doelpunt van het seizoen. De Uruguayaanse oud-Ajacied zette Kyle Walker met een fraaie beweging op het verkeerde been en schoot daarna raak.

Ondanks de score bleef Liverpool de dienst uitmaken in Londen. Zo volleerde Philippe Coutinho op de lat en had Spurs-doelman Hugo Lloris het geluk dat een fout van hem onbestraft bleef. Maar Henderson tekende vijf minuten voor de pauze alsnog voor de 0-2. Roberto Soldado dacht niet veel later de spanning terug te brengen, maar de arbitrage zag correct dat de Spaanse spits Liverpool-keeper Simon Mignolet in de rug liep en zodoende de bal kon veroveren en scoren.

Tottenham maakte na rust zelden aanspraak op de aansluitingstreffer en moest in de 64ste minuut zelfs verder met tien man. Paulinho kreeg voor een wilde overtreding op Suarez rood. Aan de hand van Suarez werd het uiteindelijk 0-5. De Zuid-Amerikaan bracht John Flanagan en Raheem Sterling in stelling en scoorde zelf ook, met een schitterend lobje over de uitgekomen Lloris.

Liverpool heeft nu, evenals Chelsea, 33 punten. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt nog maar twee punten. De Londenaren verloren zaterdag met veel spektakel bij Manchester City (6-3), dat met 32 punten de nummer vier is. Tottenham staat met 27 punten zevende en zal hard aan de bak moeten, wil het zich nog plaatsen voor de Champions League.