Benauwde zege brengt Vitesse terug aan kop

15 december 2013, 16:32

Vitesse heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt tegen NAC Breda, maar wel drie punten gepakt. Het werd 3-2, maar de ploeg uit Arnhem had eigenlijk met een groter verschil moeten winnen. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk bleef het goed voetballende Vitesse overeind.

Niet lang na de hervatting was het dan wel 2-1. De goed spelende Lucas Piazon controleerde de bal knap, speelde zijn tegenstander uit en tikte binnen. Gezien het spel van Vitesse leek de spanning uit de wedstrijd te zijn, maar de ploeg uit Arnhem maakte het maar niet af. NAC kwam er heel af en toe gevaarlijk uit en Sarpong kreeg een prima kans. Hij kopte de bal goed in, maar Velthuizen redde zijn inzet.

Vitesse bleef de betere ploeg en raakte via Atsu de paal, maar de 3-1 viel niet. Een paar minuten voor tijd was het dan toch raak. Kelvin Leerdam kopte de bal uit een corner in het net. Het duel leek beslist te zijn, maar de ingevallen Anthony Lurling dacht daar anders over. Met een keihard schot verraste hij Piet Velthuizen.

Ondanks de tweede goal werd het niet echt spannend meer. Vitesse speelde de laatste minuten goed uit en toen Kashia de ingevallen Schalk van een tegenaanval afhield was het gebeurd. Vitesse was negentig minuten de betere ploeg, maar had het eerder af kunnen en misschien wel moeten maken. Toch zal men in Arnhem tevreden zijn. Met de drie punten is Vitesse opnieuw koploper in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen