De Boer: "Het Ajax-spelletje veel te weinig gezien"

15 december 2013, 15:18

Ajax leek in Leeuwarden af te stevenen op een 1-1 gelijkspel tegen sc Cambuur, maar een treffer van Davy Klaassen zorgde er in blessuretijd echter voor dat de Amsterdammers drie punten konden bijschrijven. Ajax-coach Frank de Boer vond zijn ploeg te slordig en was na afloop niet tevreden.

Het spel van Ajax kon De Boer allesbehalve bekoren, zo geeft hij in gesprek met FOX Sports aan: “Ik heb in de rust gezegd dat de jongens met vuur speelden. Er waren heel veel spelers onder de maat. Die dachten dat ze het op veertig-vijftig procent konden doen. Het is dat Cambuur geen vuist kon maken. De passing was verschrikkelijk slecht. Je speelt ondermaats, je creëert bijna niks en dat mag je jezelf aanrekenen”, aldus de keuzeheer van Ajax.

Het verbaasde de Ajax-coach dan ook niet dat Cambuur langszij kwam. “Hij kan altijd verkeerd vallen en dat deed hij dus op dat moment. Gelukkig maak je dan nog wel 2-1”, zo stelt een opgeluchte De Boer, die vond dat Ajax zich liet aftroeven: ”Dit mag je niet laten gebeuren. Ik heb het Ajax-spelletje veel te weinig gezien. Het was allemaal heel apathisch Het is een wijze les en ik hoop dat de jongens ervan geleerd hebben.”

De Boer opteerde voor Kolbeinn Sigthórsson en Lucas Andersen in de beginopstelling. Het tweetal kon zondag niet het verschil maken en werd gewisseld: “Maar ik had er nog wel meer kunnen wisselen”, geeft De Boer aan. “Maar ze hebben weinig ritme en dan is de pijp na een uur een beetje leeg. Maar ze speelden ook zeker niet goed”, zegt De Boer over de aanvallers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen