Sigthórsson en Andersen beginnen in Leeuwarden

15 december 2013, 11:37   Bijgewerkt: 15 december 2013, 12:32

Ajax hoopt zondagmiddag (12.30 uur) de zure nasmaak van de Champions League-confrontatie met AC Milan weg te spoelen tegen sc Cambuur. In Leeuwarden opteert Ajax-coach Frank de Boer voor Kolbeinn Sigthórsson en Lucas Andersen in de startformatie. Cambuur speelt met de gebruikelijke elf, dus ook met huurling Jody Lukoki, die tegen de club speelt die hem uitleent.

Het feit dat Niklas Moisander en Joël Veltman het centrale duo van Ajax vormen zorgt ervoor dat Stefano Denswil weer genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. Verdediger Jairo Riedewald houdt Mike van der Hoorn overigens buiten de wedstrijdselectie. Het middenveld van Ajax bestaat weer uit Davy Klaassen, Daley Blind en Thulani Serero.

De voorhoede van de Ajacieden wordt gekenmerkt door een basisplaats voor zowel Sigthórsson als Andersen. Viktor Fischer, Bojan Krkic en Danny Hoesen zitten hierdoor op de bank.

Opstellingen

sc Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; El  Makrini, Van Brakel, Bakker; Lukoki, Hemmen, Ritzmaier.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Sigthórsson, Andersen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen