Guangzhou en Casablanca naar halve finale WK

14 december 2013, 18:59   Bijgewerkt: 14 december 2013, 23:18

Het Chinese Guangzhou Evergrande heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WK voor clubs, dat van 11 tot en met 21 december plaatsvindt in Marokko. De kampioen van Azië, die gecoacht wordt door de Italiaan Marcello Lippi, bleek zaterdag met 2-0 te sterk voor het Egyptische Al-Ahly. In de volgende ronde stuit Guangzhou op Champions League-houder Bayern München, dat pas in de halve finales instroomt.

De doelpunten in het Stade Adrar in Agadir waren van Zuid-Amerikaanse makelij. Vlak na rust was het de Braziliaan Elkeson die de score opende, waarna de Argentijn Dario Conca zijn Chinese werkgever ruim twintig minuten voor tijd in veilige haven schoot. Bij Al-Ahly verdedigde oud-Feyenoorder Sherif Ekramy het doel.

Ook Raja Casablanca schaarde zich bij de laatste vier. De kampioen van Marokko, toegelaten met een wildcard, was na verlenging verrassend met 2-1 te sterk voor het Mexicaanse Monterrey FC. Kouko Guehi voltrok in de 95ste minuut het vonnis over de winnaar van de CONCACAF Champions League. Atlético Mineiro, de kampioen van Zuid-Amerika, is de volgende opponent van de gastheer. De Brazilianen stromen evenals Bayern München pas in de halve finales in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen