Pukki matchwinner voor Celtic, De Leeuw trefzeker

Pukki matchwinner voor Celtic, De Leeuw trefzeker

14 december 2013 – Celtic is nog altijd ongeslagen in de Schotse competitie. De ploeg van trainer Neil Lennon, die in de Champions League-poule van Ajax nog schromelijk tekort kwam en als vierde eindigde, boekte zaterdag een nipte overwinning op Hibernian: 1-0. De Fin Teemu Pukki kroonde zich tot matchwinner op Celtic Park.

Celtic, dat aantrad met Virgil van Dijk en waar Derk Boerrigter ontbrak, had aan één goal in de eerste helft genoeg om Hibernian van zich af te houden. Pukki nam na een krap half uur de winnende treffer voor zijn rekening, waaarna hij een half uur voor tijd plaats moest maken voor voormalig SC Heerenveen-speler Giorgios Samaras. De voorsprong van de Schotse grootmacht op naaste belager Inverness CT, dat op bezoek bij Heart of Midlothian met 0-2 zegevierde, blijft zeven punten.

Nederlander Melvin de Leeuw deed namens Ross County van zich spreken. De oud-speler van SC Cambuur nam in het duel met Motherwell de aansluitingstreffer voor zijn rekening (1-2), maar kon niet voorkomen dat het bij die stand bleef.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020