Chelsea zonder te imponeren langs Crystal Palace

14 december 2013, 18:02   Bijgewerkt: 14 december 2013, 18:59

Chelsea heeft de achterstand op koploper Arsenal teruggebracht tot twee punten. De Londenaren waren zaterdag op het eigen Stamford Bridge met 2-1 te sterk voor Crystal Palace. Arsenal ging eerder op de dag met veel spektakel onderuit tegen Manchester City (6-3).

Veel kansen werden er niet gecreëerd in Londen, maar toch stond het binnen 35 minuten al 2-1 voor Chelsea. Fernando Torres brak in de zestiende minuut de ban. De Spaanse spits scoorde in de rebound, nadat een afstandsschot van Willian tegen de paal was beland. Marouane Chamakh herstelde na een half uur spelen de balans. De oud-speler van Arsenal trof doel op aangeven van Joel Ward en benutte daarmee de eerste echte kans van de bezoekers.

Lang bleef de gelijke stand niet staan. Ramires tekende in de 35ste minuut met een fraaie uithaal voor een nieuwe voorsprong van Chelsea: 2-1. Het lukte Crystal Palace niet om voor de tweede keer langszij te komen, al kreeg het daar na de pauze wel enkele goede mogelijkheden voor. Zonder groots te spelen bleef Chelsea echter op de been. De thuisclub kon mede door diverse reddingen van Julian Speroni niet uitlopen naar een veiligere marge.

Na zestien speeldagen gaat Arsenal aan kop in de Engelse Premier League, met 35 punten. Chelsea staat met twee punten minder op de tweede plaats. Liverpool kan zondag weer op gelijke hoogte komen, maar dan moet het winnen bij Tottenham Hotspur. Manchester City bezet met 32 punten de derde plaats en doet ook nog volop mee in de titelstrijd.

De titeldroom van Everton is ook nog in leven. Met John Heitinga op de bank had de equipe uit Liverpool geen moeite met Fulham. De manschappen van trainer René Meulensteen werden op Goodison Park met 4-1 verslagen. Leon Osman bracht Everton in de achttiende minuut aan de leiding. Na driekwart wedstrijd herstelde Dimitar Berbatov uit een penalty de balans, maar daarna nam Everton alsnog ruim afstand van Fulham. Maarten Stekelenburg moest zich gewonnen geven op inzetten van Seamus Coleman, Gareth Barry en Kevin Mirallas. Everton heeft nu 31 punten.

Subtoppers Newcastle United en Southampton hielden elkaar op St. James' Park in balans: 1-1. Yoan Gouffran zette de thuisploeg in de 28ste minuut op voorsprong, Jay Rodriguez maakte na ruim een uur gelijk. Bij Newcastle hadden Tim Krul en Vurnon Anita een basisplaats. Jos Hooiveld stond bij de bezoekers in de startopstelling.