Bayern klopt HSV; Verbeek geeft voorsprong weg

14 december 2013, 17:29   Bijgewerkt: 14 december 2013, 20:00

Trainer Gertjan Verbeek van Nürnberg heeft zaterdag een zeker lijkende overwinning uit handen laten glippen. De Nederlandse oefenmeester kwam met zijn ploeg met 3-0 voor tegen Hannover 96, maar zag Die Roten uiteindelijk alsnog langszij komen: 3-3.

Adam Hlousek, Josip Drmic en Per Nilsson leken Verbeek na twee maanden eindelijk aan zijn eerste zege te helpen, maar opnieuw ging het na rust alsnog mis. Invaller Leonardo Bittencourt en twee doelpunten van Mame Biram Diouf zorgden voor de puntendeling.

Een andere Nederlandse oefenmeester kende eveneens een gelukkige middag. Bert van Marwijk, die met Hamburger SV op bezoek ging bij koploper Bayern München, keerde met lege handen huiswaarts: 3-1.

De Duitse recordkampioen kwam in eigen huis niet in de problemen. Kort voor rust vond spits Mario Mandzukic het scorebord, terwijl Mario Götze de score na een uur spelen verdubbelde. HSV-spits Pierre-Michel Lasogga deed kort voor tijd nog wel iets terug, maar het slotakkoord was voor invaller Xherdan Shaqiri.

Bij HSV maakte Rafael van der Vaart zijn rentree in de basis na blessureleed. De aanvoerder incasseerde al in de tweede minuut een gele kaart en kon verder weinig uitrichten tegen de in de Bundesliga ongenaakbaar Beierse ploeg.

Aanvoerder Paul Verhaegh was belangrijk bij FC Augsburg. De rechtsachter opende tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig na 23 minuten de score vanaf de strafschopstip. Zijn ploeg won uiteindelijk ruim: 4-1.

Nummer drie Borussia Dortmund leed opnieuw puntverlies. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kwam op bezoek bij Hoffenheim na een 2-0-achterstand, terug tot 2-2. Doordat ook Borussia Mönchengladbach niet wist te winnen (0-0 bij Mainz), blijven die Borussen derde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen