Twente wil verlengen met Rosales en Promes

14 december 2013, 10:30

Een drukke periode breekt aan voor de technische leiding van FC Twente. De Tukkers willen het aflopende contract van rechtsachter Roberto Rosales verlengen, meldt De Telegraaf zaterdag.

De 25-jarige Venezolaan kwam in 2010 voor 2 miljoen euro over van het Belgische AA Gent. Afgelopen zomer mocht hij voor 1,5 miljoen euro vertrekken, maar een transfer bleef uit. De kans lijkt klein dat Rosales zijn verblijf in Enschede verlengt, waardoor kapitaalvernietiging dreigt voor FC Twente.

De huidige nummer drie van de eredivisie wil ook het tot medio 2015 doorlopende contract van Quincy Promes openbreken en verlengen. De 21-jarige Amsterdammer, die op dit moment aan de kant staat met een knieblessure, heeft in de eerste seizoenshelft veel indruk gemaakt. Promes keerde afgelopen zomer terug in Enschede na een huurperiode aan Go Ahead Eagles, maar komt dit kalenderjaar niet meer in actie. "Er zit geen druk op", aldus trainer Michel Jansen.

Tot onvrede van de investeerders heeft Jesus Corona tot dusver weinig speeltijd gekregen bij FC Twente. De talentvolle Mexicaan kwam eind augustus voor 4 miljoen euro over van CF Monterrey. Dankzij een goede invalbeurt tegen AZ is Corona volgens Jansen dichter bij een basisplaats gekomen. "Zijn belastbaarheid is groter geworden. Corona traint inmiddels volledig mee. Zijn situatie is te vergelijken met die van Felipe Gutierrez, die zich na zijn komst ook eerst moest optrainen en moest wennen aan de nieuwe omgeving, cultuur en andere afspraken in het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen