Groep D: ManCity stopt Bayern, Plzen naar EL

10 december 2013, 23:05

Na tien opeenvolgende overwinningen in de Champions League weet Bayern München weer wat verliezen is. De titelverdediger ging dinsdag, ondanks een vroege 2-0 voorsprong, met 2-3 onderuit tegen Manchester City. In dezelfde groep (D) won Viktoria Plzen met 2-1 van CSKA Moskou, waardoor de Tsjechen ten koste van de Russen verder mogen naar de Europa League.

Bayern München won twee weken geleden met 1-3 van CSKA Moskou en liet daarmee zijn tiende zege op rij aantekenen in het miljoenenbal. Nummer elf leek dinsdag al binnen twaalf minuten een feit. Die tijd was voor Bayern voldoende om thuis een 2-0 voorsprong te nemen tegen Manchester City. Thomas Müller opende de score na een mooie pass van achteruit van Dante, Mario Götze verdubbelde de voorsprong.

Bayern, waar Arjen Robben ontbrak vanwege een blessure, sneed zich na rust in de vingers. David Silva had in de 28ste minuut al de spanning teruggebracht en Aleksandar Kolarov maakte na een uur gelijk. Dat deed hij uit een penalty, toegekend vanwege een overtreding van Dante. James Milner maakte er drie minuten later zelfs 2-3 van, na geblunder van verdediger Jérome Boateng. Manchester City had nog één goal nodig om de eerste plaats af te snoepen van het zo ongenaakbare Bayern, maar de 2-4 bleef uit. Dat was te danken aan keeper Manuel Neuer, die knap redde op een inzet van Alvaro Negredo.

Bayern München en Manchester City eindigen allebei op vijftien punten, maar het onderling resultaat is in Duits voordeel. Eveneens op basis van het onderling resultaat plaatste Viktoria Plzen zich voor de Europa League ten koste van CSKA Moskou, na een 2-1 thuiszege op de Russische club.

Oud-VVV'ers Keisuka Honda en Ahmed Musa - eerstgenoemde gaf de voorzet, de laatste rondde af - zorgden er nog wel voor dat CSKA Moskou na 65 minuten de leiding nam in Tsjechië. Twee minuten later moesten de bezoekers echter verder met tien man, doordat Alan Dzagoev rood kreeg. Daniel Kolar herstelde in de 77ste minuut het evenwicht en Tomas Wagner deed het stadion in blessuretijd ontploffen met de 2-1, waarmee het EL-ticket werd binnengehaald. Voormalig AZ-speler Pontus Wernbloom werd daarna ook nog van het veld gestuurd, waardoor CSKA afsloot met negen man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen