Fiorentina heeft Gomez wellicht pas in 2014 terug

10 december 2013, 19:33   Bijgewerkt: 11 december 2013, 01:08

Mario Gomez komt mogelijk pas na de jaarwissel weer in actie voor Fiorentina. De 28-jarige Duitse spits blijft maar last houden van de knie waaraan hij medio september werd geopereerd. De medische staf van de ploeg uit Florence kan nog niet zeggen wanneer de international weer inzetbaar is.

Gomez raakte op 15 september in het thuisduel met Cagliari geblesseerd aan de knie. Aanvankelijk herstelde de aanvaller voorspoedig en leek hij begin november, misschien zelfs eind oktober, zijn rentree te kunnen maken. De oorspronkelijke kwetsuur is ook al enige tijd verdwenen, maar een ontsteking in hetzelfde gewricht houdt Gomez voorlopig nog in de lappenmand bij La Viola.

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, teamarts van Gomez' voormalige club Bayern München, nam de knie vorige week onder handen. "Dat heeft de pijn zeker doen verminderen, maar de problemen zijn nog niet volledig verdwenen", zegt Paolo Manetti, hoofd van de medische staf van Fiorentina, op de clubwebsite. "Daardoor zit een terugkeer op het veld er nog niet in. Het heeft geen zin om te speculeren wanneer dat wel kan. Het is beter om ons te richten op het wegnemen van de klachten. We zijn dicht bij de oplossing, maar we moeten niets forceren. Momenteel verwachten we niet dat hij snel terugkeert."

Fiorentina nam Gomez afgelopen zomer voor 15,5 miljoen euro over van Bayern München. De attractief spelende formatie uit Toscane beleefde vanwege de blessure nog maar weinig plezier aan de topaankoop. Gomez kwam pas drie keer in actie in de Serie A. Daarbij maakte hij twee goals, beide tegen Genoa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen