"Naar Bayern gaan was de beste keuze van mijn leven"

9 december 2013, 19:50

Bayern München speelt dinsdagavond in de Allianz Arena tegen Manchester City. Beide teams zijn al zeker van kwalificatie voor de knock-out fase van de Champions League, maar dat weerhoudt Bayern-middenvelder Thiago Alcántara er niet van om zich flink te verheugen op de wedstrijd. Thiago kwam over van FC Barcelona en zegt hier absoluut geen spijt van te hebben, al was de middenvelder lang geblesseerd.

Thiago voelt zich naar eigen zeggen steeds sterker worden, na zijn lange enkelblessure: “Het voelt goed om terug te zijn. Ik probeer steeds sterker te worden en ik nader de honderd procent”, aldus de jonge middenvelder, die zich zeer gretig toont: “Ik verheug me op de wedstrijd. Ik wil graag spelen en het maakt me niet uit op welke positie ik sta. Het is voor mij het belangrijkste dat ik mag starten.”

Bij Bayern werd Thiago herenigd met trainer Pep Guardiola, wat de Spanjaard zeer fijn vindt: “Ik ken Guardiola al sinds ik achttien jaar was en ik heb al zoveel van hem geleerd. We combineren de krachtige Duitse stijl met de stijl van Pep. Waarschijnlijk maakt deze mix ons nog sterker”, zo stelt Thiago, die het naar zijn zin heeft in Beieren: “Dat ik ervoor gekozen heb om naar München te verkassen was de beste beslissing in mijn leven. Ik ben hier zeer gelukkig. Iedereen weet hoe rijk de historie van Bayern is.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen