Gele kaart voor Van der Laan kwijtgescholden

9 december 2013, 16:48

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Cambuur (2-2) van afgelopen zaterdag werd gekenmerkt door een foutieve beslissing van arbiter Erik Braamhaar. De scheidsrechter in kwestie hield Cambuur-verdediger Martijn van der Laan een gele kaart voor, terwijl de overtreding gemaakt werd door Lucas Bijker, die toen al een gele kaart achter zijn naam had staan.

De KNVB maakte maandag bekend dat de gele kaart is kwijtgescholden. Dit meldt Cambuur op haar officiële website. Zodoende komt zowel Van der Laan als Bijker goed weg met de beslissing van de KNVB. Bijker ontvangt de gele kaart dus ook niet met terugwerkende kracht. Door het kwijtschelden van de prent kunnen beide spelers gewoon aantreden in de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag.

Braamhaar gaf zijn fout na afloop van de wedstrijd overigens al toe: “Ik ga niet ontkennen dat Bijker de overtreding maakt. Het enige dat ik kan doen is melding maken aan de KNVB. De bal ligt nu bij de KNVB, het is even afwachten wat er uitkomt”, zo sprak de arbiter na het gelijkspel in Waalwijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen