Valencia stelt teleur, Malaga verspeelt 3-0 voorsprong

8 december 2013, 22:59   Bijgewerkt: 8 december 2013, 23:55

In navolging van Real Madrid heeft ook Valencia zijn eerste ontmoeting met een derdeklasser in de vierde ronde van de Copa del Rey niet kunnen winnen. De equipe uit de sinaasappelstad, waar Jonas vlak voor tijd zijn tweede gele kaart incasseerde, bleef zondag op visite bij Gimnastic de Tarragona steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Real Madrid was zaterdag op bezoek bij Olimpic de Xativa hetzelfde overkomen. Bekerhouder Atletico Madrid en FC Barcelona hadden geen problemen. Zij zegevierden met respectievelijk 0-4 en 1-4 over UE Sant Andreu en FC Cartagena. Ook die teams zijn actief op het derde niveau van Spanje.

Malaga CF leek thuis het eerste treffen met Osasuna ruim te gaan winnen. Sergio Sanchez opende in de 31ste minuut de score door een corner binnen te koppen. Zeven minuten later tekende Antunes met een sublieme vrije trap voor de 2-0 en Juanmi maakte vlak na de pauze zelfs de 3-0. Osasuna knokte zich echter terug tot 3-3, door goals van Roberto Torres, Manuel en Emiliano Armenteros. Laatstgenoemde scoorde terwijl zijn team al met tien man stond; Raoul Loe kreeg in de 64ste minuut zijn tweede gele kaart. Twintig minuten later werd ook Malaga-speler Ignacio Camacho van het veld gestuurd. De eindstand was toen al bereikt.

De returns zijn gepland voor de week van 16 december.