Go Ahead geeft PEC Zwolle een pak slaag

Go Ahead geeft PEC Zwolle een pak slaag

8 december 2013 – De supporters in Deventer hebben een mooie middag achter de rug. Go Ahead Eagles nam in het duel met PEC Zwolle snel het initiatief en won uiteindelijk met 4-1. PEC kreeg weinig voor elkaar en moest uiteindelijk genoegen nemen met een eretreffer van Stefan Nijland.

De IJselderby begon goed voor de thuisploeg. Go Ahead zette gelijk aan en kreeg al snel de beloning. Doke Schmidt kopte een vrije trap knap binnen. Zwolle was nauwelijks van de schrik bekomen toen de tweede treffer al viel. Erik Falkenburg strafte matig ingrijpen van de Zwolle-verdedigers af en zette de thuisploeg op een ruime voorsprong.

PEC Zwolle, normaal gesproken een goed voetballende ploeg, kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Wel had Zwolle meer balbezit, maar het resulteerde niet in kansen. Go Ahead vond het allemaal wel best en kwam er af en toe nog gevaarlijk uit.

Ook na de hervatting kreeg PEC het niet voor elkaar om echt gevaarlijk te worden. Toen Jarchinio Antonia een goed uitgespeelde aanval afmaakte en er 3-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. PEC kwam niet verder dan de lange bal, waar de verdediging van de thuisploeg weinig problemen mee had. Aan de andere kant bleef Go Ahead gevaarlijk en Jop van der Linden maakte er na een terecht gegeven strafschop zelfs 4-0 van.

PEC moest vrezen voor een afgang, maar dat viel uiteindelijk relatief gezien mee. Invaller Nijland scoorde uiteindelijk nog de 4-1, maar verder kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 februari 2020

  2. dinsdag 25 februari 2020