Koeman zag dat wissels RKC fataal werden

Koeman zag dat wissels RKC fataal werden

8 december 2013 – RKC Waalwijk kwam zaterdagavond in het eigen Mandemakers Stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen sc Cambuur. RKC-coach Erwin Koeman vond dat de gedwongen wissels de thuisploeg uiteindelijk zouden opbreken.

De ploeg van Koeman kwam prima uit de startblokken, zoals de coach ook aangeeft tegen de NOS: “De eerste 35 minuten waren we verreweg de bovenliggende partij. Er was niets aan de hand, we komen op 1-0 en krijgen kansen op 2-0”, aldus de RKC-coach, die met lede ogen aanzag dat Romeo Castelen, Evander Sno en Jan Seda geblesseerd van het veld moesten.

Het feit dat Koeman genoodzaakt was om te wisselen, zou RKC later in het duel opbreken, volgens Koeman. “We moesten Castelen al snel wisselen en we hadden maar één aanvaller op de bank. Dat is wel heel mager en dat is heel jammer. Sno viel uit na 25 minuten en onze keeper viel ook nog eens uit tijdens de rust. Je ziet dat het dan onrustig wordt. Zij komen op 1-1 door een onachtzaamheid van ons achterin. Toen een wissel veel te lang duurde, wat niet echt professioneel is, maakten zij de 1-2. Dat was wel even slikken.”

Desalniettemin hielden de Waalwijkers een punt over aan het duel met Cambuur, wat Koeman verdiend vond: “Uiteindelijk hebben we een punt. Ik denk dat dit ook meer dan verdiend is, maar het viel niet mee”, aldus de coach, die graag had gezien dat zijn ploeg er nog met de winst vandoor zou gaan: “We maken de 2-2 en Damiano Schet moet de 3-2 maken. Ik vond dat wij meer kansen creëerden dan Cambuur. Maar ik moet een compliment geven over de strijdlust die we getoond hebben. We zijn tot het einde doorgegaan.”

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020