Martens: "Verdienden het niet om te verliezen"

8 december 2013, 10:04

AZ liep zaterdagavond tegen haar eerste thuisnederlaag van het seizoen aan, toen FC Twente in de blessuretijd de winnende treffer wist te maken. AZ-aanvoerder Maarten Martens had flink de pest in de late tegentreffer en vond dat de Alkmaarders minimaal recht hadden op een punt.

“We verdienden het niet om deze wedstrijd te verliezen”, aldus Martens op de officiële website van AZ. “Het is vooral een domper dat we de beslissende goal zo laat tegen kregen. We konden de punten zeker goed gebruiken, na wat tegenvallende resultaten. Met een punt waren we ook niet echt opgeschoten, maar dan hadden we FC Twente nog goed in het zicht gehad. Dat is toch een concurrent om de bovenste plaatsen en Europees voetbal. Nu staan we helemaal met lege handen”, constateert de Alkmaarse aanvoerder.

Over het spel van AZ was Martens niet ontevreden: “Het was een goede wedstrijd van beide kanten. We gingen vol voor de overwinning en speelden goed voetbal”, zo stelt de aanvallende middenvelder. “FC Twente heeft veel individuele kwaliteit, waarmee ze vooral in de tweede helft kansen creëerden. Ze raakten twee keer de lat en scoorden uiteindelijk nog”, concludeert Martens, die zag dat Youness Mokhtar twee keer scoorde namens de tukkers.

Martens vindt het jammer dat de ploeg van trainer Dick Advocaat een pas op de plaats maakt, na een goede reeks resultaten: “In het begin van dit seizoen zat alles goed mee voor ons. Toen kwamen de goede resultaten vanzelf. In de competitie zit het nu tegen. Maar verliezen zoals nu, daar kunnen we nog wat mee. Zo’n wedstrijd kan eens gebeuren. We speelden vandaag tegen een goede ploeg. De nederlaag van vorige week tegen NEC was gewoon waardeloos. Als we vorige week zoals vandaag hadden gespeeld, hadden we in Nijmegen zeker gewonnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen