Nijhuis: "Dit is gewoon een gemiste rode kaart"

8 december 2013, 09:35

Vitesse won zaterdagavond maar liefst met 2-6 van PSV. In het Philips stadion wisten de Arnhemmers uit te lopen naar de wat geflatteerde, maar enorme zege, terwijl Mike Havenaar in de eerste helft lelijk op het been van PSV’er Stijn Schaars ging staan, die in de rust vervangen moest worden. De Vitesse-spits mocht van geluk spreken dat hij mocht blijven staan, maar hangt nog wel een schorsing boven het hoofd.

Bas Nijhuis, de dienstdoende arbiter tijdens het duel, was na afloop van het duel namelijk van mening dat hij een duidelijke rode kaart had gemist: “Het was overduidelijk een rode kaart. We hebben dit met zijn allen niet beoordeeld in de wedstrijd. Het is heel zuur als je dit vanaf de beelden wel ziet. Je hebt de pech dat het aan de overkant gebeurt, waar geen vierde official staat. Ik baal hier wel van, want hij zet zijn voet vol op het onderbeen. Dit is gewoon een gemiste rode kaart”, aldus Nijhuis in gesprek met de NOS.

De arbiter beseft dat de actie nog een staartje kan krijgen, aangezien hij de situatie niet beoordeeld heeft: “Ik heb de situatie niet beoordeeld, dus het is nu aan de aanklager. Die kan hiermee aan het werk”, weet Nijhuis.

Havenaar zelf is zich van geen kwaad bewust. De spits stelt dat hij absoluut niet de intentie had om Schaars op deze manier te raken: “Het is wat iedereen in een wedstrijd doet. Ik zette mijn lichaam tussen de speler en de bal. Het was een ongeluk en ik bied mijn excuses aan. Ik kon er niets aan doen, ik wou in balbezit blijven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen