Ajax dendert over NAC heen en is klaar voor Milan

Jw
7 december 2013, 20:51   Bijgewerkt: 8 december 2013, 01:26

Ajax heeft zaterdagavond een klinkende zege geboekt op NAC Breda: 4-0. De Amsterdammers beleefden daarmee een uitstekende generale voor de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Davy Klaassen was de grote uitblinker met een hattrick. NAC Breda eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart van invaller Joey Suk. Ajax neemt door de zege de koppositie over van Vitesse, dat later vanavond nog wel de topper tegen PSV speelt.

Bij Ajax lijkt trainer Frank de Boer zijn puzzel compleet te hebben. Ondanks de blessure van Nicolai Boilesen blijft Daley Blind, die het seizoen begon als linksback, op het middenveld staan. Ruben Ligeon begon tegen NAC Breda links achterin, waardoor het soepel lopende middenveld met Blind, Thulani Serero en Davy Klaassen intact bleef. Dat bleek een verstandige keuze van De Boer, want die drie spelers voelen en vullen elkaar uitstekend aan.

NAC Breda begon nog wel gevaarlijk in de Amsterdam ArenA. Een voorzet van oud-Ajacied Jeffrey Sarpong kon bijna worden binnengetikt door Anthony Lurling, maar Niklas Moisander voorkwam met een interventie een vroege tegentreffer. Na de waarschuwing van NAC nam Ajax de touwtjes in handen. De Amsterdammers speelden constant op de helft van de gasten uit Breda, die nauwelijks aan de bal kwamen.

De Boer gunde vervolgens de herstelde Bojan Krkic speelminuten en daar ging Ajax niet slechter van voetballen. De Barcelona-huurling tikte een voorzet van Ricardo van Rhijn binnen: 4-0. De Boer zag dat zijn ploeg ook in het restant geconcentreerd bleef spelen, al schoot Stipe Perica nog wel op de lat namens NAC Breda. Ajax lijkt echter helemaal klaar voor de cruciale Champions League-wedstrijd van woensdag tegen AC Milan. Bij winst stelt Ajax overwintering in het miljoenenbal veilig en als de Amsterdammers zo kunnen spelen als in de laatste weken, is dat helemaal geen onrealistisch scenario.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen