Dortmund verliest weer topper en kan titel vergeten

7 december 2013, 21:51

Borussia Dortmund heeft voor de tweede keer in drie speelrondes tijd voor eigen publiek een topwedstrijd verloren. De ploeg van coach Jürgen Klopp ging zaterdag op het Signal-Iduna Park met 0-1 onderuit tegen Bayer Leverkusen. Twee weken geleden was Bayern München, weliswaar geflatteerd, al met 0-3 te sterk.

Het begin van Dortmund was nog wel veelbelovend. Al binnen vijf minuten kreeg Robert Lewandowski een grote kans op de 1-0, maar de Poolse spits miste. Daarna wist Dortmund nog maar zelden gevaarlijk te worden. Daarvoor ontbrak het de door blessures geplaagde vice-kampioen van Europa aan creativiteit.

Achterin, waar de personele problemen het grootst zijn, ging het bovendien ook mis. In de achttiende minuut speelde routinier Manuel Friedrich de bal zo in de voeten van een tegenstander, waarna Heung-Min Son pijlsnel in stelling werd gebracht. De Zuid-Koreaan bleef oog in oog met keeper Roman Weidenfeller koel: 0-1.

Tien minuten voor tijd maakte Leverkusen het zichzelf onnodig moeilijk. Emir Spahic kreeg rood voor een harde overtreding op Lewandowski. Dortmund wist echter niet te profiteren van de man-meer-situatie. Uiteindelijk eindigde ook de thuisclub niet met elf man; Sokratis Papastathopoulos kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart.

Dortmund, derde op de ranglijst, heeft inmiddels tien punten achterstand op koploper Bayern München. De titelhouder gaf eerder op de dag een prachtige show weg bij Werder Bremen: 0-7. Leverkusen staat met 37 punten, vier minder dan Bayern, tweede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen