Babel krijgt rode kaart, Fenerbahçe loopt uit

7 december 2013, 20:12

In de Turkse beker blameerde Fenerbahçe zich deze week tegen het bescheiden Fethiyespor, maar in de nationale competitie gaat het nog altijd crescendo met de ploeg uit Istanbul. Er werd zaterdag met 1-2 gewonnen bij Rizespor.

Dirk Kuyt had een basisplaats bij Fenerbahçe, maar kwam niet tot scoren. De Katwijkse spits zag Rizespor in de elfde minuut op voorsprong komen via Leonard Kweuke. Cristian en Pierre Webo deden de wedstrijd kantelen namens de bezoekers (1-2). Het winnende doelpunt viel pas zeven minuten voor tijd.

Fenerbahçe gaat met 35 punten uit veertien wedstrijden fier aan kop in de Super Lig. De voorsprong op nummer twee Kasimpasa SK bedraagt inmiddels acht punten. De achtervolger kwam op bezoek bij Antalyaspor niet verder dan 1-1. Kasimpasa speelde het laatste kwartier met negen man; Ilhan Eker én Ryan Babel kregen rood.

Galatasaray staat met 26 punten op de derde plaats. Besiktas kan maandag op 28 punten komen. Daarvoor moet het thuis afrekenen met subtopper Sivasspor.