Balotelli held in aanloop naar Ajax, spektakel in Napels

7 december 2013, 21:02   Bijgewerkt: 7 december 2013, 22:48

AC Milan heeft de laatste wedstrijd voor het belangrijke Champions League-duel met Ajax, komende woensdag, niet in winst kunnen omzetten. I Rossoneri bleven zaterdag op 2-2 steken in de uitwedstrijd tegen Livorno.

Dat Milan niet onderuit ging in Toscane, was te danken aan Mario Balotelli. De aanvaller opende in de zevende minuut de score en redde in de slotfase het punt met een schitterende vrije trap. Kort daarna was Balotelli ook nog dicht bij de 2-3, maar dit maal raakte zijn uithaal de lat.

Luca Siligardi en Paulinho hadden Livorno tussendoor op een 2-1 voorsprong gezet. Siligardi was trefzeker met een uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied, Paulinho schoof binnen na een perfecte steekpass van Siligardi

AC Milan staat met achttien punten uit vijftien duels achtste in de Serie A. De club uit de modestad moet woensdag tegen Ajax minimaal gelijkspelen in het eigen San Siro, anders rest een vervolg in de Europa League en gaan de Amsterdammers, samen met FC Barcelona, naar de achtste finales in het kampioenenbal.

Ook Napoli kwam niet tot winst: 3-3 in het thuisduel met Udinese. De formatie van trainer Rafael Benitez ging matig van start, maar twee bevliegingen van Goran Pandev vlak voor de pauze leken in eerste instantie genoeg (2-0). Door een eigen goal van Federico Fernandez op slag van rust beloofde het echter toch een spannende tweede helft te worden en dat was inderdaad het geval.

In de zeventigste minuut kwam Udinese op gelijke hoogte via Bruno Fernandes, die de bal van afstand fraai over keeper Rafael lobde. Napoli kon niet beschikken over eerste doelman Pepe Reina. Die kampt met een lichte blessure en met het oog op de Champions League-kraker tegen Arsenal van komende woensdag nam Benitez geen enkel risico.

Blerim Dzemaili zette Napoli een minuut na de gelijkmaker weer op voorsprong, door in de rebound alert te reageren op een gekeerd schot van Gonzalo Higuain. Udinese bleef er desondanks in geloven en dat bleek terecht. Dusan Basta bepaalde tien minuten voor tijd uit een hoekschop de eindstand op 3-3. Daar kon de ingevallen Dries Mertens (ex-PSV) niets meer aan veranderen.

Door het gelijkspel ziet Napoli de top van de Serie A steeds verder uit beeld raken. I Azzurri staan met 32 punten op de derde plaats. Koploper Juventus, dat vrijdag met 0-2 won bij Bologna, heeft al veertig punten. AS Roma bezet met 34 punten de tweede plek, maar speelt nog wel thuis tegen subtopper Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen