Willem II loopt in op gelijkspelend Dordrecht

Willem II loopt in op gelijkspelend Dordrecht

6 december 2013 – Willem II is vrijdagavond wat dichter in de buurt van koploper FC Dordrecht gekomen. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 2-1 van Fortuna Sittard, terwijl Dordrecht tegen De Graafschap bleef steken op een 1-1 gelijkspel. FC Eindhoven, dat derde blijft staan, hield op eigen veld ternauwernood een punt over tegen het tiental van FC Volendam: 3-3.

De Graafschap wist op voorhand, dat als het in Dordrecht zou verliezen, dat het gat met de koploper zou oplopen tot dertien punten. Dit wouden de Doetinchemmers absoluut voorkomen, wat na twintig minuten spelen in een 0-1 voorsprong resulteerde, door een treffer van Anco Jansen. Lang konden de bezoekers hier echter niet van genieten, aangezien Yoëll van Nieff wederom trefzeker was namens de Schappenkoppen. De van FC Groningen-afkomstige linkspoot schoot een vrije trap op geweldige wijze in de kruising, via de onderkant van de lat. Aan deze stand zou geen verandering meer komen, waardoor Dordrecht voor de tweede maal op rij averij oploopt.

Willem II wist te profiteren van het puntenverlies van de ploeg van trainer Harry van den Ham. In het Koning Willem II stadion werd met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Grote man aan de zijde van de ploeg van trainer Jürgen Streppel was zonder twijfel Bruno Andrade, die met twee treffers (waarvan één strafschop) van zich deed spreken. Een eigen doelpunt van aanvaller Ruud Boymans zorgde voor de 2-1 eindstand. Willem II staat na vrijdag nog zes punten achter op Dordrecht.

De supporters van FC Eindhoven leken er vrijdagavond nogal bekaaid vanaf te komen. In het Jan Louwers stadion werd een doelpunt van Robert Mühren eerst prima ongedaan gemaakt door Jasper Waalkens. Nadat Volendammer Kevin Wattamaleo na ruim een half uur spelen kon inrukken vanwege zijn tweede gele kaart, wist Eindhoven hier allesbehalve van te profiteren. Twee doelpunten van Soufiane Lagmouchi leken zelfs te zorgen voor drie Volendamse punten. Paul Beekmans en een eigen doelpunt van Leon Tol zorgden in een krankzinnige slotfase toch nog voor een gelijkspel: 3-3.

Jong FC Twente ging pijnlijk met 3-0 onderuit bij Almere City FC, nadat tukker Joachim Andersen na een uur spelen een rode kaart opliep. MVV Maastricht won in de Geusselt met 2-0 van Telstar, door treffers van Danny Schreurs en Tom van Hyfte.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021