FC Utrecht effectief langs hekkensluiter NEC

6 december 2013, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2013, 22:06

FC Utrecht heeft er weer drie punten bij. De ploeg van trainer Jan Wouters versloeg NEC met 2-0, terwijl het duel ook anders had kunnen eindigen. NEC kreeg een kwartier voor tijd de kans om vanaf elf meter gelijk te maken, maar Michael Higdon faalde. Niet veel later maakte De Ridder het af, waardoor Utrecht er met de volle buit vandoor ging.

De eerste helft was de moeite waard. De ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd en kregen ook wat kansjes. NEC werd sterker en kreeg de grootste mogelijkheid. Søren Rieks faalde oog in oog met Utrecht-doelman Robbin Ruiter. FC Utrecht was aan de andere kant in het begin van de wedstrijd al dicht bij de openingstreffer geweest, maar doelman Karl-Johan Johnsson keerde de inzet van Markiet. Daarna kwam Utrecht nauwelijks meer in scoringspositie.

Na de rust was het een stuk minder aantrekkelijk dan in de eerste helft, maar interessant werd het uiteindelijk wel. Eerst kreeg NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk zijn tweede gele kaart, waarna Utrecht-verdediger Dave Bulthuis de spanning terug leek te willen brengen door Jahanbakhsh neer te halen in zijn eigen strafschopgebied. Higdon mocht aanleggen vanaf elf meter, maar miste het buitenkansje. Niet veel later scoorde De Ridder aan de andere kant wel. Hij rondde een snelle uitval van FC Utrecht goed af.