Doelpunt verguisde Bendtner doet Wenger goed

5 december 2013, 09:48

Hij kwam de laatste jaren vooral in het nieuws door randzaken en werd door Arsenal-supporters verguisd en soms al vergeten, maar Nicklas Bendtner liet woensdag zien dat hij nog altijd van waarde kan zijn. In de thuiswedstrijd tegen Hull City (2-0) opende de Deense aanvaller al na twee minuten de score.

Bendtner betaalde met zijn treffer het vertrouwen van coach Wenger, die hem verrassend in de basis gezet had, terug. Op de website van zijn club geeft Wenger aan dat het een klein gokje was om met de 25-jarige Bendtner te beginnen. "Kijk, het is altijd een gokje als een speler lang niet gespeeld heeft en zijn laatste optreden niet overtuigend was. Maar Nicklas werkt keihard op het trainingsveld en verdiende een kans", stelt hij.

"Ik weet wat Nicklas kan, als hij zich volledig richt op het voetbal. Hij heeft de kwaliteiten en kan terugkijken op een prima wedstrijd", vindt de coach. Arsenal verhuurde Bendtner tussen 2011 en 2013 aan Sunderland en Juventus, afgelopen zomer keerde hij terug. Of de Deen nog toekomst heeft in het Emirates Stadium, kan Wenger niet zeggen. "Zo ver kijken we niet. Maar ik heb hem zelf naar deze club gehaald toen Nicklas een jaar of vijftien à zestien was en heb hem twee keer een lang contract gegeven. Ik geloof in zijn kwaliteiten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen