Van Marwijk met HSV moeizaam naar laatste acht

3 december 2013, 21:04

Bert van Marwijk heeft zich met Hamburger SV moeizaam geplaatst voor de kwartfinales van de DFB Pokal. Dinsdag werd, zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart, voor eigen publiek pas in de slotfase afstand genomen van tweedeklasser 1. FC Köln: 2-1.

Hamburger SV speelde in een te laag tempo om de defensie van Köln regelmatig in verlegenheid te brengen, maar kwam op slag van rust wel op schitterende wijze op voorsprong. Maximillian Beister volleerde in de 43ste minuut van een meter of achttien onberispelijk raak.

In de tweede helft was het spel van HSV niet veel beter dan in het eerste bedrijf en daarvoor kregen die Rothosen in de 54ste minuut de rekening gepresenteerd in de vorm van de gelijkmaker van Adam Matuschyk. Er leek een verlenging aan te komen omdat HSV moeite bleef houden met het stugge Köln, maar Ivo Ilicevic zorgde ervoor dat het toch binnen negentig minuten was beslist. De invaller schoof in de 86ste minuut binnen in de verre hoek.

Ook FC Kaiserslautern schaarde zich bij de laatste acht. De tweedeklasser had geen moeite met divisiegenoot Union Berlin: 0-3.