Eriksson onder druk na wanprestatie

8 september 2005, 10:05

Sven-Goran Eriksson moet vrezen voor zijn baan. De Engelse bondscoach zag zijn ploeg woensdagavond met 1-0 onderuit gaan in Noord-Ierland, waardoor het WK plotseling ver weg is voor de Britten. Toch weigert Eriksson de handdoek te werpen. "Ik ben niet van plan om op te stappen. We moeten in oktober onze laatste twee wedstrijden winnen en dan gaan we alsnog naar het WK", aldus de Zweede oefenmeester.

Desondanks is Eriksson zich bewust van de impact die deze nederlaag heeft. "Dit is mijn slechtste ervaring als manager van Engeland. We hadden hier niet mogen verliezen, we hadden zelfs niet eens gelijk mogen spelen. We moeten dit soort wedstrijden gewoon winnen. Het spijt me voor iedereen, de spelers en ik zijn ontzettend teleurgesteld."

"Het is begrijpelijk dat sommige mensen nu mijn hoofd eisen, als je verliest van een land als Noord-Ierland weet je dat zulke dingen gebeuren. Ik zal zelf echter niet opstappen, het is een zaak voor de FA. Feit is echter dat we plaatsing nog steeds in eigen hand hebben. We moeten in oktober zes punten halen en dan gaan we naar Duitsland", blijft Eriksson optimistisch.

Eriksson kan rekenen op de steun van David Beckham. "Wij hebben nog altijd vertrouwen in de manager, hij is de juiste man voor ons. Ik snap dat de fans teleurgesteld zijn, dat zijn we zelf ook. Deze nederlaag doet pijn, maar we moeten als een team elkaar blijven steunen."

Engeland heeft nu vijf punten achterstand op concurrent Polen, dat echter wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. In oktober speelt de ploeg van Eriksson nog uit tegen Oostenrijk en thuis tegen Polen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen