Vitesse herovert koppositie na zege op Cambuur

1 december 2013, 16:35

Vitesse staat na zondagmidddag weer bovenaan in de Eredivisie, aangezien het in eigen huis wist te winnen van sc Cambuur. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong door Marko Vejinovic en bouwde die voorsprong na rust uit door doelpunten van Kelvin Leerdam en Giorgi Chanturia, eindstand: 3-0.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam Vitesse dan toch op voorsprong. Vejinovic kwam aan de bal en {image[292498][right-half][]}aarzelde niet. Met een heerlijk schot vanaf dertig meter zette de middenvelder zijn ploeg op voorsprong. Daarna kregen beide ploegen geen grote kansen meer, ruststand 1-0.

In de tweede helft kwam Cambuur er eigenlijk niet meer aan te pas. De verdubbeling van de voorsprong kwam al na vijf minuten in de tweede helft. Vitesse kreeg een corner na een goede actie van Patrick van Aanholt en die corner werd vervolgens bij de tweede paal door Leerdam binnen gegleden. Na de 2-0 kreeg Vitesse steeds meer ruimte. Lukoki had zijn ploeg terug in de wedstrijd kunnen schieten, maar verzuimde dat. Chanturia bepaalde vervolgens in blessuretijd met een intikker op aangeven van de ingevallen Gaël Kakuta de eindstand op 3-0.