Milan behaalt eerste uitzege van het seizoen op Sicilië

1 december 2013, 14:23   Bijgewerkt: 1 december 2013, 16:40

In de Italiaanse Serie A heeft AC Milan eindelijk weer eens een overwinning weten te behalen. Op Sicilië wisten de Rossoneri tegen Catania een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 zege. Naast de overwinning waren er nog meer lichtpuntjes voor trainer Massimiliano Allegri: Mario Balotelli scoorde weer in competitieverband en Stephan El Shaarawy keerde na lange tijd terug van een blessure.

Milan, waar Nigel de Jong en Urby Emanuelson de gehele wedstrijd speelden, kwam op achterstand door een knullig openingsdoelpunt. De bal ging via het been van verdediger Daniele Bonera over doelman Gabriel heen. Het in crisis verkerende Milan liet het er echter niet bij zitten en knokte zich naar een gelijke stand. De gelijkmaker van Riccardo Montolivo werd ingeleid door een fraaie assist van Emanuelson, die een perfecte voorzet afleverde.

In de tweede helft bracht Milan het klasseverschil tussen beide ploegen tot uitdrukking. Balotelli deed eindelijk weer eens van zich spreken in de Serie A, nadat hij midweeks ook al scoorde tegen Celtic. De excentrieke spits werd eerst neergehaald toen hij doorgebroken was. De arbiter van dienst floot niet, maar Balotelli haalde op sportief vlak zijn gram, door een vrije trap laag en hard binnen te schieten: 1-2.

De achterstand leidde tot frustratie bij Catania, waar Panagiotis Tachtsidis kon inrukken, aangezien hij de bal miste en Balotelli hard raakte. De in bloedvorm verkerende Kaká zorgde even later voor de 1-3, door het speeltuig in het dak van het doel te schieten vanaf de zijkant. Door de zege klimt Milan naar de tiende plaats. Catania blijft gedeeld laatste staan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen