Booy na nederlaag kritisch op Eagles-verdediging

1 december 2013, 10:57

Go Ahead Eagles stond zaterdagavond verdiend met 0-1 voor in het Abe Lenstra Stadion, maar de ploeg van trainer Foeke Booy zag de wedstrijd kantelen, waardoor sc Heerenveen met 3-1 wist te winnen. De Eagles-coach was na afloop van het duel teleurgesteld, aangezien hij van mening was dat er meer in zat in Friesland.

“Ik ben zeer teleurgesteld over de uitslag”, geeft Booy na afloop van het duel aan tegen de NOS. “Als je kijkt wat we in de wedstrijd, zeker in de eerste helft, in balbezit hebben gebracht, dan hebben we het nagelaten om de 0-2 op het scorebord te zetten. Dat zou verdiend zijn geweest. Dat gebeurt niet en dan loop je in de tweede helft te ver achteruit”, zo stelt Booy, die vond dat zijn ploeg verdedigend teveel steken liet vallen: “De 1-1 is een ongelukkige goal, maar bij de 2-1 en de 3-1 werd er gewoon heel matig verdedigd.”

Na de theepauze wist Heerenveen de 1-0 achterstand binnen een mum van tijd om te buigen in een voorsprong: “Binnen zes minuten is het 2-1 en dan ziet de wereld er anders uit”, zegt Booy, die weet dat er defensief gezien werk aan de winkel is voor de ploeg uit Deventer: “Verdedigen moet je wel goed doen op dit niveau, anders loop je achter de feiten aan. Je kunt goede wedstrijden spelen, maar het gaat er ook om dat je er in bepaalde fases staat en goed verdedigd.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen