Van Basten: "Goed gereageerd in de tweede helft"

1 december 2013, 10:42

SC Heerenveen-coach Marco van Basten zag zaterdagavond met lede ogen aan dat zijn ploeg het de eerste helft behoorlijk liet afweten tegen Go Ahead Eagles. In de theepauze stonden de Friezen met 0-1 achter, na een zeer matige eerste helft. In het tweede bedrijf kon Heerenveen de schade repareren, wat tot een 3-1 zege zou leiden.

Van Basten was na afloop van het duel met de Eagles zeer opgelucht, zo stelt hij in gesprek met de NOS. “Zeker als je de wedstrijd zo begint”, zegt van Basten. “De eerste helft was echt slecht. Aan de bal was het apathisch. Geen wil, geen lef en geen idee. Daarin hielpen we elkaar niet. Er was geen beweging en dan maak je elkaar slechter, in plaats van beter.”

Heerenveen was in de eerste helft geen schim van de ploeg die in het in het tweede deel van de wedstrijd was: “De tweede helft hebben we goed gereageerd. Dat heeft geresulteerd in doelpunten. Uiteindelijk zijn we blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen”, aldus Van Basten, die de nodige maatregelen trof in de theepauze: “In de rust hebben we wat aangegeven en gewisseld en dat pakte gelukkig goed uit. Uiteindelijk denk ik dat we wel verdiend hebben gewonnen, maar het was een lastig karwei.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen