Heerenveen wint zonder Finnbogason van Go Ahead

30 november 2013, 21:37   Bijgewerkt: 30 november 2013, 23:43

In een wedstrijd met twee tegenovergestelde helften pakte SC Heerenveen vanavond de overwinning ten koste van Go Ahead Eagles. Zonder topschutter Alfred Finnbogason won Heerenveen uiteindelijk met 3-1 van de Eagles, nadat het een 1-0 achterstand in vier minuten wist om te buigen naar een voorsprong. Hierdoor stijgt de ploeg van Marco van Basten naar de zevende plek op de ranglijst.

Vooraf was men in het Abe Lenstra stadion vooral bang dat het gemis van Alfred Finnbogason, die al 14 keer scoorde dit seizoen, doorslaggevend zou zijn, maar dat was uiteindelijk niet nodig. Net als vorige week, toen Heerenveen zonder de spits en met tien man knap gelijkspeelde tegen PSV (1-1), wisten de Friezen de wedstrijd met Go Ahead succesvol af te sluiten.

Dat leek er niet bepaald op na de eerste helft. Heerenveen had geen grip op het middenveld van Go Ahead Eagles, en wist het zijn eigen aanvallers amper te bereiken. De vervanger van Finnbogason, Bilal Basaçikoglu, kwam weliswaar één keer in kansrijke positie, maar hij bleek besluiteloos en zag de bal in de handen van Eloy Room belanden.

In de tweede helft greep Marco van Basten in door Magnus Wolff Eikrem in te brengen voor Joeri de Kamps. Het wedstrijdbeeld werd al snel op zijn kop gezet: in de 48e minuut werkte De Roon een indraaiende vrije trap van Hakim Ziyech in het doel. De ploeg van Van Basten kwam daarna in een flow, en amper vier minuten later kon Eloy Room opnieuw de bal uit het net halen na een goede actie van Pelé van Anholt, die de bal laag in de hoek krulde.

Door de overwinning stijgt de ploeg van Van Basten met stip en stelt het een plek in het linkerrijtje voorlopig veilig. Het prima spel van Bilal Basaçikoglu zal de Heerenveen-coach ook tevreden hebben gesteld: de Friese ploeg blijkt ook te kunnen winnen zonder Finnbogason.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen