Kuyt redt punt voor Fenerbahçe in verhitte derby

30 november 2013, 20:55

Dirk Kuyt kan voorlopig even niet kapot bij Fenerbahçe. In de derby tegen stadgenoot Besiktas, die bol stond van de doelpunten én kaarten, redde de Oranje-international een punt voor zijn ploeg. Hij maakte in de 83ste minuut de 3-3, waardoor Fenerbahçe zijn voorsprong van zeven punten op de rivaal behoudt.

De treffer van Kuyt betekende het slotakkoord van een heerlijk, hectisch potje voetbal in Istanbul. De derby verliep vooral in de eerste 45 minuten krankzinnig. Binnen tien minuten was het 0-1 voor Besiktas, maar door goals van Emmanuel Emenike en Moussa Sow was het een half uur later 2-1. Tussendoor had Fenerbahçe-speler Raúl Meireles een rode kaart gekregen. Een volledig terechte kaart, hij zette zijn noppen ogenschijnlijk bewust in het bovenbeen van een tegenstander. Met elf tegen tien wist Besiktas de stand in de laatste drie minuten van de eerste helft om te buigen van 2-1 naar 2-3. De Portugees Hugo Almeida maakte beide goals.

In de tweede helft bleven doelpunten lang uit, maar kaarten niet. Zeven spelers, waaronder Kuyt en Besiktas-speler Atiba Hutchinson (ex-PSV) gingen op de bon. Necip Uysal zelfs twee keer, waardoor het in de laatste twintig minuten tien tegen tien was. Kuyt bezorgde zijn ploeg vervolgens alsnog een zwaarbevochten punt.