FC Twente herpakt zich knap en wint in Kerkrade

Jw
29 november 2013, 22:09   Bijgewerkt: 29 november 2013, 23:12

FC Twente heeft zich vrijdagavond genesteld aan de kop in de Eredivisie. De Tukkers maakten in Kerkrade een valse start, maar herpakten zich uitstekend in de tweede helft. Roda JC kwam er daarin niet aan te pas en gaf de voorsprong uit de eerste helft helemaal weg. FC Twente kwam in de slotfase nog goed weg, maar won uiteindelijk wel verdiend met 2-1.

Roda JC speelde vorige week door de rode kaarten bij AZ bijna de hele wedstrijd met twee spelers meer, maar wist desondanks niet te winnen. Op het nippertje werd zelfs een nederlaag voorkomen (2-2). “Als we verloren hadden, was de spelersbus in de fik gegaan”, verwoordde trainer Ruud Brood na afloop de schaamte. In de Eredivisie betekent dat, vooral dit seizoen, echter niets voor de volgende wedstrijd.

In het begin van de tweede helft wisselden Promes en Tadic van positie en dat bleek de sleutel tot de overwinning. Met Promes op de nummer tien-positie en Tadic vanaf de rechterflank kwam FC Twente op stoom. Na een regen van kansen haalde Luc Castaignos eindelijk de trekker over. De spits rondde een technisch verfijnde combinatie tussen Youness Mokhtar en Tadic simpel af: 1-1. FC Twente drukte direct door, al had het wel erg veel kansen nodig om tot het tweede doelpunt te komen. Mokhtar verprutste eerst een uitstekende voorzet van Castaignos, maar even daarna profiteerde Promes wel van het goede voorbereidende werk van de in vorm verkerende spits. De jonge aanvaller rommelde de bal via doelman Kurto in het doel.

Het doelpunt had een nare bijsmaak, want Promes kon door de botsing met Kurto niet doorspelen. Hij verliet met knieklachten het veld. FC Twente had de wedstrijd onder controle, zo leek het. Toch had Roda JC in de blessuretijd nog een punt moeten pakken. Mark-Jan Fledderus mocht vrij uithalen, maar schoot vol op de paal. FC Twente is door de zege gedeeld koploper met Vitesse, maar die ploeg komt dit weekend nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen