Viergever: "Grensrechter is wel een watje"

29 november 2013, 09:05

Grensrechter Vitali Maliutsin speelde donderdagavond een opmerkelijke rol in het Europa League-duel van AZ met Maccabi Haifa. Na 55 minuten stormde de Wit-Russische lijnsman de catacomben in, om even later hinkelend terug te keren.

Hij bleek geblesseerd te zijn nadat hij van dichtbij een bal op zijn lichaam kreeg, en liet zich vervangen door de vierde man. Daarbij hoorde een heuse verkleedpartij, want het duo keerde na een paar minuten terug in elkaars outfit. Maliutsin nam daarna, in tegenstelling tot de manier waarop hij het veld afstormde, hinkend de plek van de vierde man in.

Dat zorgde voor nodige commotie, want binnen de lijnen hadden de spelers geen idee wat er aan de hand was. "Wij werden er een beetje door uit de wedstrijd gehaald, al stonden we op dat moment voor", zei Nick Viergever na afloop tegen De Telegraaf. "Ik wist niet wat er aan de hand was en hoorde iemand 'wisselen' roepen. Toen ben ik gaan tellen en kwam ik bij beide teams gewoon tot elf man. Via een steward begreep ik daarna, dat die grensrechter gewisseld werd."

De linksback sprak van een "grappig moment". "Maar als dat de reden voor de wissel was, dan is het wel een watje". AZ-coach Dick Advocaat had nog een pleister op de wonden van Maliutsin. De oefenmeester gaf de gekwetste man een snoepje. "Het smaakte hem lekker.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen