Advocaat: "Mooi dat we ons gekwalificeerd hebben"

28 november 2013, 22:08

AZ wist zich donderdagavond te kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League, nadat het in het eigen AFAS Stadion met 2-0 wist te winnen van het Israëlische Maccabi Haifa. Nemanja Gudelj en Johann Berg Gudmundsson wisten het net te vinden namens de Alkmaarders. Coach Dick Advocaat zag dat zijn ploeg wat onrustig speelde, maar was gelukkig met de Europese overwintering.

Advocaat vond het spel van zijn ploeg, ondanks de winst, niet geheel herkenbaar: “Ik had het idee dat er een bepaalde spanning op de groep stond”, stelde de AZ-coach na afloop van het duel. “We hadden niet de rust in ons spel die we normaal wel hebben. We leden veel balverlies. Pas toen Maarten Martens naar links verhuisde, speelden we iets meer op balbezit. Dat kwam ook door Viktor Elm, die sterk inviel”, aldus Advocaat op de officiële website van AZ.

Na de treffer van Gudelj wist Advocaat dat de buit eigenlijk wel binnen was: “Ik had geen moment meer het idee dat zij nog twee keer zouden scoren”, zegt de AZ-coach, die de ploeg uit Alkmaar nog niet zag verliezen sinds zijn komst. De laatste wedstrijd, tegen het PAOK Saloniki van Huub Stevens, is vanwege de plaatsing voor de knock-outfase een formaliteit. “Het is mooi dat we ons gekwalificeerd hebben. In Griekenland kan ik wat andere jongens aan het werk zien. Kijken hoe die het eraf gaan brengen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen