AZ en PSV op drempel van knock-outfase

Ger
28 november 2013, 10:52   Bijgewerkt: 28 november 2013, 11:10

In navolging van Ajax kunnen ook AZ en PSV zich vanavond verzekeren van Europese overwintering. De Alkmaarders hebben in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa voldoende aan een gelijkspel voor een vervolg in de Europa League. PSV is bij een overwinning op het veld van Ludogorets nog afhankelijk van de concurrentie.

AZ gaat samen met het PAOK Saloniki van coach Huub Stevens riant aan de leiding in groep L. Beide clubs hebben acht punten, Maccabi en Shakter Karagandy verzamelden allebei zes punten minder. AZ heeft dus nog een punt nodig om zich te kwalificeren voor de knock-outfase. Het eerste duel met Maccabi eindigde op 19 september in een 0-1 zege voor de Alkmaarse ploeg, die toen nog onder leiding stond van Gertjan Verbeek.

PSV bezet in poule B de tweede plaats, met drie punten minder dan het al gekwalificeerde Ludogorets. Nummer drie Chornomorets heeft dezelfde achterstand op de Eindhovense ploeg. Voor PSV kan een driepunter bij Ludogorets volstaan voor een langer verblijf in de Europa League. Dan moet Chornomorets wel schade oplopen in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Twee maanden geleden ging PSV in het eigen Philips Stadion nog onderuit tegen Ludogorets (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen