Groep D: Robben legt basis voor mijlpaal Bayern

27 november 2013, 22:42   Bijgewerkt: 27 november 2013, 23:01

Bayern München heeft er weer een record bij. De Duitse topclub won woensdag met 1-3 bij CSKA Moskou en slaagde er zodoende als eerste ploeg ooit in tien opeenvolgende Champions League-wedstrijden in winst om te zetten. Arjen Robben leidde met een doelpunt de overwinning in.

Bayern deelde het record tot vandaag (woensdag) met FC Barcelona, dat in het seizoen 2002/2003 negen duels in het miljoenenbal op rij won. Het laatste team dat Bayern van winst wist te houden, was Arsenal vorig jaar in de achtste finales (0-2). De Londenaren konden desondanks niet voorkomen dat Der Rekordmeister de kwartfinales bereikte.

Met dubbele zeges op Juventus en FC Barcelona plaatste Bayern zich voor de eindstrijd, waarin dankzij Arjen Robben werd gewonnen van Borussia Dortmund. Deze jaargang zegevierde Bayern in de groepsfase al over CSKA Moskou, Manchester City, Viktoria Plzen (twee keer) en nu dus opnieuw CSKA Moskou.

Robben was in de koude Arena Khimk, waar de temperatuur rond de -10 graden Celsius lag, de grondlegger van het volgende succes. De Bedummer schoot in de zeventiende minuut op aangeven van Thomas Müller hard raak in de korte hoek. Dat was één van de weinige hoogtepunten in de eerste helft.

Na de doelwissel werd het leuker in de Russische hoofdstad. Oud-VVV'er Keisuke Honda kreeg enkele prima mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar de Japanner was niet scherp genoeg. Aan de andere kant was de eerste grote kans in de tweede helft wel raak. Mario Götze troefde in de 56ste minuut drie CSKA-verdedigers af en tekende vervolgens voor de 0-2.

Vijf minuten later verkleinde Honda uit een strafschop, toegekend wegens hands van Dante, de achterstand dan toch (1-2). Maar Müller legde niet veel later, eveneens vanaf elf meter, de eindscore vast op 1-3. Dit maal ging de bal op de stip vanwege een overtreding van Georgi Schennikov op Robben. CSKA Moskou ging nog wel op jacht naar eerherstel, maar kwam niet verder dan een schot van Zoran Tosic op de lat.

Manchester City won met 4-2 van Viktoria Plzen. De Engelsen kwamen via Sergio Agüero (strafschop) en Samir Nasri twee keer op voorsprong, maar de Tsjechen maakten telkens gelijk dankzij Tomas Horava en Stanislav Tecl. Op treffers van Alvaro Negredo en Edin Dzeko hadden de bezoekers geen antwoord meer, waardoor Manchester City in het spoor blijft van Bayern München.

Bayern gaat met de volle vijftien punten uit vijf duels aan kop in groep D. Manchester City staat met twaalf punten tweede en kan dus nog, op basis van het onderling resultaat, poulewinnaar worden. Bayern en City staan over twee weken, in de laatste speelronde, tegenover elkaar in München. CSKA Moskou (drie punten) en Viktoria Plzen (nul punten) strijden dan om het Europa League-ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen