Advocaat heeft begrip voor vertrekwens Overtoom

27 november 2013, 15:48

Aangezien de rol van Willie Overtoom bij AZ sinds de komst van coach Dick Advocaat uitgespeeld lijkt, zinspeelt de aanvallende middenvelder op een vertrek uit Alkmaar. ‘Ik sta voor alles open en wil gewoon weer voetballen’, sprak Overtoom, die in januari van Heracles Almelo overkwam. AZ-coach Dick Advocaat kan begrip opbrengen voor de uitspraken van Overtoom.

“Willie moet bij ons nog steeds geduld hebben en ik kan me voorstellen dat hij het daar moeilijk mee heeft”, zo stelt Advocaat over de aanvallend middenvelder, in aanloop naar Europa League duel tegen Maccabi Haifa van donderdag. De oefenmeester van de Alkmaarders kan begrip opbrengen voor de 27-jarige AZ’er: “Hij is als speler op een leeftijd gekomen dat je niet meer op de bank of de tribune wilt zitten. Het is aan Willie zelf en aan het bestuur van AZ om uit te zoeken wat het beste voor hem is. Daar ga ik verder niet over.”

Aan de vertrekwens van Overtoom ligt onder meer het komende WK ten grondslag. De middenvelder wil voor zijn land Kameroen uitkomen in Brazilië: "Ik maak nog kans op dat WK. Ik ben 27 jaar en moet nu gewoon voetballen. Voor de laatste interland heb ik contact gehad met de staf van Kameroen. Ze volgen mij en ik moet mijn best doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen