Sterrenelftal Parma beschuldigd van sponsorfraude

27 november 2013, 14:39   Bijgewerkt: 27 november 2013, 15:11

Elf voormalige spelers van AC Parma dienen zich voor de rechtbank van Parma te verantwoorden. Ze hebben zich volgens Justitie in Italië schuldig gemaakt aan fraude met reclamecontracten.

Het betreft een heus elftal aan sterspelers, die in de jaren negentig allen uitkwamen voor de club. Onder andere de namen van sterspelers Lilian Thuram, Hristo Stoichkov, Juan Sebastian Veron, Hernan Crespo, Dino Baggio en Tomas Brolin prijken volgens La Gazzetta dello Sport op het lijstje. De spelers stonden volgens Justitie tussen 1992 en 2003 voor ruim tien miljoen euro op de loonlijst van oud-sponsor Parmalat. Dat zou gebeurd zijn op basis van valse reclamecontracten.

Lilian Thuram maakt zich weinig zorgen om de zaak. "Ik heb nooit een contract ondertekend om reclame te maken voor Parmalat. Dat moet toch eenvoudig te controleren zijn?", reageerde de Franse oud-international tegenover El Mundo Deportivo.

Parmalat was een voedingsconcern in handen van de familie Tanzi. Het bedrijf investeerde veel geld in de provincieclub. Mede dankzij die investeringen won Parma tot tweemaal toe de UEFA Cup (1995 en 1999). In 2003 ging het bedrijf failliet, waarna oprichter Callisto Tanzi in 2010 werd veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf wegens fraude en criminele samenzwering. De voetbalclub ging ook failliet, maar maakte een doorstart en is tot op heden actief in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen