Overtoom wil weg bij AZ: "Maak nog kans op WK"

26 november 2013, 08:57

De rol van Willie Overtoom bij AZ is sinds de komst van coach Dick Advocaat uitgespeeld. Waar de spelmaker onder Gertjan Verbeek nog af en toe aan spelen toekwam, moet hij nu de wedstrijden van het eerste vanaf de tribune bekijken. Overtoom, in januari overgekomen van Heracles, overweegt dan ook te vertrekken.

Het contract van Overtoom bij AZ loopt nog 2,5 jaar door, tot 2016, maar op deze manier heeft de middenvelder er weinig zin meer in. "Ik sta voor alles open en wil gewoon weer voetballen", zegt hij bij RTV Noord-Holland. "Het is moeilijk om positief te blijven. Het is een lastige situatie, maar ik zit er wel mee. Ik wil gewoon niet mijn geld verdienen met het op de bank zitten. Ik wil mijn geld verdienen door gewoon lekker te voetballen."

Overtoom kreeg al snel in de gaten dat zijn perspectief onder de nieuwe coach beperkt was. "Het was voor mij al snel duidelijk. Toen Advocaat kwam belandde ik meteen op de tribune. Ik heb nog wel mijn best gedaan, maar op een bepaald moment leg je je er wel bij neer. Ik moet nu fit blijven en kijk dan wel hoe ver ik nog kom."

Eén van de redenen waarom Overtoom weg wil, is het komende WK. Nu zijn land Kameroen zich geplaatst heeft voor de mondiale titelstrijd, lonkt voor de middenvelder een trip naar Brazilië. Maar zo lang hij niet speelt bij AZ, zal dat niet gebeuren. "Ik maak nog kans op dat WK. Ik ben 27 jaar en moet nu gewoon voetballen. Voor de laatste interland heb ik contact gehad met de staf van Kameroen. Ze volgen mij en ik moet mijn best doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen