Go Ahead Eagles weigert schikkingsvoorstel Türüç

Go Ahead Eagles weigert schikkingsvoorstel Türüç

25 november 2013 – Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüç kreeg, naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen Vitesse, een schikkingsvoorstel van één duel schorsing van de aanklager betaald voetbal. Maandag gingen de Deventenaren hier niet meer akkoord, waardoor de tuchtcommissie zich zal buigen over de zaak.

Türüç werd in het duel met Vitesse na ruim een half uur spelen van het veld gestuurd door arbiter Danny Makkelie. De middenvelder hield Vitesse-aanvaller Mike Havenaar vast en ontnam de desbetreffende speler een scoringskans. Althans, dit was de lezing van de dienstdoende arbiter, die na het zien van de beelden bleef bij zijn beslissing. De Eagles zijn het niet eens met het oordeel van Makkelie en accepteren derhalve het voorstel niet.

Of Türüç het duel met sc Heerenveen moet missen is dus nog niet helemaal zeker. Xandro Schenk zal in ieder geval wel moeten toekijken, omdat hij tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Ook Rochdi Achenteh (PEC Zwolle) en Bart Biemans (Roda JC Kerkrade) zijn voor één duel geschorst.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020