Makkelie: "Supporters hebben zich echt misdragen"

24 november 2013, 19:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arbiter Danny Makkelie moest het zondagmiddag flink ontgelden op de Adelaarshorst, tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse. De supporters van de thuisploeg maakten hun onvrede over de strafschop en de rode kaart van Deniz Türüc op een vervelende manier kenbaar, waardoor Makkelie zelfs nog even gedwongen werd om het duel tijdelijk stil te leggen.

De scheidsrechter van dienst gaf na afloop van het duel tegen NOS aan dat hij achter zijn beslissingen blijft staan: “Ik vind de momenten (beide strafschoppen, red.) allebei niet discutabel, maar juist heel erg duidelijk”, geeft Makkelie aan.

Over het moment van de rode kaart is de arbiter ook zeer stellig: “Je ziet dat de aanvaller van Vitesse tussen twee verdedigers doorgaat en de bal binnen speelbereik heeft. Hij wordt vanaf de rechterkant aangetikt, waardoor hij ten val wordt gebracht. Dan is er volgens de spelregels maar één straf: de strafschop, maar ook de rode kaart, omdat er een scoringskans wordt ontnomen”, zo stelt Makkelie.

De arbiter werd veelvuldig beledigd door de supporters van de thuisploeg: “Ik heb heel veel naar mijn hoofd gekregen. Er is van alles geroepen, met name na de strafschop en de rode kaart. Ik heb heel veel gehoord en dat was niet fijn. Daarom is het ook even stilgelegd. De supporters hebben zich echt misdragen”, aldus Makkelie, die aangeeft de misdragingen te rapporteren aan de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen