Bosz: "Het was zaak om de boel rustig te krijgen"

24 november 2013, 18:15

Vitesse-coach Peter Bosz zag dat er behoorlijk wat tumult was op de Adelaarshorst, tijdens de 0-3 zege voor de Arnhemmers tegen Go Ahead Eagles. In de eerste helft leidde een rode kaart van Deniz Türüc de zege van de bezoekers in, waardoor de supporters van de thuisploeg zich niet bepaald van hun goede kant lieten zitten. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd, maar uiteindelijk kon Vitesse met een gerust hart uit Deventer vertrekken.

Peter Bosz sprak na afloop van het tumultueuze duel met NOS en reageerde op de ongeregeldheden: “Er zijn zaken gebeurd, en daar moet je op reageren. Wij krijgen een strafschop, zij krijgen een rode kaart en wij komen met 1-0 voor”, aldus Bosz, die zag dat zijn ploeg prima anticipeerde op de constellatie: “Dan is het zaak dat je de boel goed wegzet. Het is niet altijd gegeven dat een ploeg die met een man minder speelt de wedstrijd ook verliest. Ik denk dat wij het aardig gedaan hebben, want behoudens dat we Piet (Velthuizen, red.) een keer in problemen brachten met een terugspeelbal, zijn zij niet gevaarlijk geweest.”

Vitesse was waakzaam voor de snelle vleugelspelers van de Eagles: “De counter eruit halen is een kunst. Dat hebben we goed gedaan, vind ik.”, aldus Bosz, die de wedstrijd dus even gestaakt zag worden: “De jongens kwamen vol adrenaline de kleedkamer in, waardoor het erg onrustig was. Het was zaak om de boel rustig te krijgen. En vooral Lucas (Piazón, red.), die de penalty moest nemen, rustig te laten worden”, zo stelt Bosz, die zag dat de Vitesse-aanvaller de strafschop zou benutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen