Cambuur wint nipt en drukt NEC dieper in de zorgen

23 november 2013, 22:09   Bijgewerkt: 23 november 2013, 23:18

SC Cambuur heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC verdiend met 2-1 gewonnen. De thuisploeg was in Leeuwarden de hele wedstrijd de betere ploeg, maar wist wederom moeilijk tot scoren te komen. Cambuur heeft nu zes punten voorsprong op NEC, dat met 9 punten nog altijd de hekkensluiter is van de Eredivisie.

Het was geen hoogstaande wedstrijd tussen Cambuur, de nummer 16 van de Eredivisie, en hekkensluiter NEC. Cambuur wilde voetballen en wist daardoor ook verschillende kansen te creeëren. NEC moest winnen om op gelijke hoogte te komen met de club uit Leeuwarden, maar de aanvallende intenties ontbraken bij de uitploeg.

Brands en Ritzmaier kregen vervolgens kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar Johnsson reageerde beide keren adequaat. Cambuur klimt door de overwinning naar een voorlopige dertiende plaats. NEC blijft na het verlies in Leeuwarden nog altijd zonder uitoverwinning en lijfsbehoud begint voor de formatie van Anton Janssen steeds moeilijker te worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen