Uitgefloten Götze leidt zege Bayern op Dortmund in

23 november 2013, 20:22   Bijgewerkt: 24 november 2013, 01:33

Bayern München heeft zaterdag de kraker in de Bundesliga bij Borussia Dortmund met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van coach Pep Guardiola zegevierde met 0-3 op het Signal-Iduna Park, maar dat resultaat deed absoluut geen recht aan de kansenverhoudingen. Dortmund was zeker niet de mindere van Bayern, maar verzuimde zelf de kansen te benutten.

Dortmund kampte met grote defensieve problemen voor de topper, die in het teken stond van revanche voor de verloren Champions League-finale van het afgelopen seizoen. Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Neven Subotic en Lukasz Piszczek stonden niet tot de beschikking van Dortmund-coach Jurgen Klopp.

Daardoor moest BVB deze week met een noodoplossing komen in de vorm van het vastleggen van Manuel Friedrich. De 34-jarige verdediger zat sinds de zomer zonder club, nadat zijn contract bij Bayer Leverkusen niet werd verlengd, maar moest in de kraker tegen Bayern de Dortmund-defensie organiseren.

Dat lukte aanvankelijk aardig, want Dortmund was voor rust zeker niet de mindere van Bayern. Sterker nog, de thuisclub kreeg de betere kansen. Zo loste Marco Reus na een uitbraak een hard schot, maar deze stuitte op de vuisten van Manuel Neuer. Ook Bayern kreeg z'n mogelijkheden, waarvan de beste voor Mario Mandzukic was. De Kroaat werd vanaf de vleugel in stelling gebracht door Arjen Robben, maar kwam nét tekort om de voorzet van de Nederlander binnen te glijden.

In de tweede helft deed het eerste hoogtepunt zich na tien minuten voor toen Mario Götze zich aan de zijlijn meldde voor een invalbeurt. De creatieveling stapte afgelopen zomer van Dortmund over naar Bayern en kon rekenen op een striemend fluitconcert van zijn voormalige supporters.

Het kostte Götze welgeteld elf minuten om sportieve revanche te nemen. De middenvelder punterde, helemaal vrijstaand, een voorzet van Thomas Müller binnen en zette Bayern daarmee - wellicht iets tegen de verhoudingen in - op voorsprong. Dortmund vergrootte daarna de druk op het Bayern-doel en kreeg ook enkele mogelijkheden voor de gelijkmaker.

De beste deed zich na zeventig minuten voor toen Kevin Grosskreutz doorbrak op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Henrik Mkhitaryan, maar de Armeniër had veel te veel tijd nodig, en hielp daarmee de prachtige kans om zeep. Daarvoor kreeg Dortmund vlak voor tijd de rekening gepresenteerd dankzij Robben. De Oranje-international werd van achteruit bediend door Thiago Alcantara en zorgde, met een poging vanuit een lastige hoek, voor de 0-2. Müller tekende niet veel later voor de wel heel geflatteerde 0-3 eindstand.

Bayern gaat nu met 35 punten aan kop in de Bundesliga. Bayer Leverkusen staat met 31 punten tweede, met drie punten voorsprong op nummer drie Dortmund.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen