Paris SG wint zonder Van der Wiel, Lyon gelijk

23 november 2013, 22:08

Paris Saint Germain is ook in zijn veertiende Ligue 1-wedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. Zonder Gregory van der Wiel in de selectie werd zaterdag met 0-3 gewonnen in het uitduel met subtopper Stade de Reims.

Reims ging voor eigen publiek nog aardig van start, maar naarmate de eerste helft vorderde, trok Paris SG het initiatief naar zich toe. Dat betaalde zich in de 25ste minuut uit met een doelpunt. Zlatan Ibrahimovic stuurde Lucas Moura diep met een pass en die rondde knap af met een schot in de bovenhoek.

Jérémy Menez zorgde na een uur voor de beslissing (0-2). Reims had in de 68ste minuut terug in de wedstrijd kunnen komen, maar Grzegorz Krychowiak schoot uit een strafschop hoog over. In blessuretijd bepaalde Ibrahimovic de eindstand op 0-3. De Zweedse oud-Ajacied strafte een fout van Kossi Agassa af.

Paris Saint Germain heeft nu 34 punten. OSC Lille volgt met 27 punten op de tweede plaats. De noorderlingen spelen zondag nog thuis tegen Toulouse. AS Monaco staat derde met 26 punten, maar speelt zondag nog uit tegen subtopper FC Nantes.

Olympique Lyon speelde, na twee zeges op rij, thuis met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Valenciennes. Bafétimbi Gomis zette Lyon in de negentiende minuut op voorsprong, invaller Jean-Christophe Bahebeck maakte in de 66ste minuut gelijk. Lyon staat met negentien punten gedeeld zesde. Ook Guingamp, Reims en Bastia hebben na veertien speeldagen negentien punten.