Remises Verbeek en Schalke; Luhukay onderuit

23 november 2013, 17:20

FC Schalke 04 heeft zaterdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt een 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 3-3. Jos Luhukay kende evenmin een gelukkige middag. Hij verloor met Hertha BSC van Bayer Leverkusen. Verbeek hield met 1. FC Nürnberg een punt over aan het bezoek van VfL Wolfsburg.

Schalke leek na 18 minuten op rozen te zitten na een eigen doelpunt van Frankfurt-verdediger Flum en een treffer van Joel Matip. Na rust zorgden Flum en Joselu echter voor de ommekeer. De Braziliaan bracht zijn ploeg eerst langszij en even later zelfs op voorsprong. Een late treffer van Schalke-verdediger Howedes zorgde uiteindelijk voor de puntendeling.

Verbeek wacht met 1. FC Nürnberg nog steeds op zijn eerste zege. Zaterdag hield de hekkensluiter van de Bundesliga wel een punt over aan de thuiswedstrijd tegen het in uitstekende vorm verkerende VfL Wolfsburg. Even voor rust maakte Arnold namens Wölfe de openingstreffer. Ginczek bracht beide ploegen in de 72e minuut weer in evenwicht. Bij de bezoekers kwam Bas Dost een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

Ook het Hertha BSC van trainer Luhukay wist zaterdag niet te winnen. De ploeg uit Berlijn kwam in eigen huis een doelpunt van Bayer-spits Kiessling niet meer te boven: 0-1.

FC Augsburg, met basisspeler Paul Verhaegh, boekte verder een overwinning op Hoffenheim (2-0). De wedstrijd tussen de nummers 16 en 17, respectievelijk SC Freiburg en Eintracht Braunschweig, leverden de bezoekers uit Freiburg drie belangrijke punten op: 0-1.